Aggelos Votsis Website Header
όραμα
ποιος είμαι
βιογραφικό
άρθρα
φωτογραφίες
επικοινωνία
αρχική σελίδα
 Βιογραφικό


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο Άγγελος γεννήθηκε στη Μόρφου τον Οκτώβριο του 1963 από τον Αιμίλιο και την Βαθούλλα Βότση. Σε ηλικία 2 χρονών χάνει τον πατέρα του. Το 1972 μετακομίζει στη Λεμεσό, γενέτειρα της μητέρας του. Σύντροφος της ζωής του, η Φρόσω το γένος Ιωάννου από το Καραβά. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αιμίλιο 20 και την Άρια 17 χρόνων. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το ψάρεμα και τον αθλητισμό. Του αρέσει το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και ο κινηματογράφος, ενώ απολαμβάνει την καλή παρέα και το διάβασμα.

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Μετά την αποφοίτηση του από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού, σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1987 επιστρέφει στην Κύπρο και δημιουργεί το δικό του Φαρμακείο. Παράλληλα ασχολείται με τα συνδικαλιστικά του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Σήμερα κατέχει την θέση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λεμεσού. Παρουσιάζει την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή του Capital "Yγεία και Zωή".

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Σε ηλικία 14 χρόνων δημιουργεί με άλλους συναγωνιστές την νεολαία του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό. Συμμετέχει ενεργά στο μαθητικό συνδικαλισμό και εκλέγεται πρόεδρος του Μαθητικού Συμβουλίου του Λανιτείου Γυμνασίου. Κατά την διάρκεια των σπουδών του στη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα. Εκλέγεται Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης «Αναγέννηση» και Αντιπρόεδρος της
Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Θεσαλλονίκης. Επιστρέφοντας στη Κύπρο εκλέγεται Επαρχιακός Γραμματέας της ΝΕΔΗΚ Λεμεσού και στη συνέχεια Βοηθός Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος. Για 15 χρόνια υπηρέτησε την πόλη της Λεμεσού απο το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου. Σήμερα, στα 47 του χρόνια είναι εκλελεγμένος Βουλευτής Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα, αξίωμα το οποίο κατέχει απο τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2006.

Είναι αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.Διετέλεσε επίσης μέλος των επιτροπών Υγείας και περιβάλλοντος

Είναι επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

------------------------------------------------------------------------

ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...

Φίλες και φίλοι,

Σε αυτές τις εκλογές ελεύθερα κρίνουμε, συγκρίνουμε και επιλέγουμε προγράμματα, παρατάξεις, κόμματα και ιδεολογίες.

Για εμάς, η ιδεολογία ενός Δυναμικού Κέντρου είναι πάνω από όλα η ιδεολογία της ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο, τις ανάγκες του, τις δυνατότητες του, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του.

Είναι η ιδεολογία της ώριμης ιστορικής συνείδησης, της μεγάλης μάζας του πληθυσμού που ξέρει ότι δεν υπάρχει ευημερία χωρίς δικαιοσύνη, ελευθερία χωρίς σχεδιασμό, ανάπτυξη χωρίς κοινωνική πρόνοια, πολιτισμός χωρίς σεβασμό ατομικών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων.

Για να εφαρμόσουμε αυτή την ιδεολογία ζητούμε την υποστήριξη σου.

Zητούμε την υποστήριξη σου για να ενισχύσουμε με την παρουσία μας στη Βουλή τον ασυμβίβαστο αγώνα του λαού μας για λευτεριά και επιστροφή. Κόντρα σε αυτούς που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, κόντρα στους εχθρούς της πατρίδας μας.

Σήμερα κοιτώντας σας στα μάτια αντικρίζω την πρόκληση και απαντώ και πάλι παρών στην προσπάθεια για ανανέωση και εκσυγχρονισμό της πολιτικής μας ζωής.

Επαναδιεκδικώ το τιμητικό αξίωμα του Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος στη Λεμεσό.
Με τον πολίτη πρωταγωνιστή και όχι ουραγό. Με τον πολίτη να καθορίζει πολιτικές και να συμμετέχει στην εξουσία.

Με συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια για να καταστεί η Λεμεσός μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με παράλληλη στήριξη της υπαίθρου με έργα υποδομής, έτσι ώστε οι κάτοικοι της να παραμείνουν στις ρίζες τους και τα χωριά μας να επανακτήσουν την χαμένη τους αίγλη.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με γνωρίζετε από τους κοινούς αγώνες που μαζί δίνουμε από το 1976. Ξέρετε την δράση μου, κομματική και άλλη, ως επίσης και τον τρόπο που λειτουργώ ως άνθρωπος και ως πολιτικός όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε μαζί.

Αφού λοιπόν γνωρίζετε, ξέρετε και είστε βέβαιοι για το τι ψηφίζετε, ήρθε η ώρα για να επιλέξετε για τη Βουλή εκείνους τους βουλευτές που θα είναι συνεχώς μαζί σας και που θα ασκούν τα καθήκοντα τους με επάρκεια και ικανότητα για να αποκτήσει η πόλη και η ύπαιθρος μας τους Λεμεσιανούς Βουλευτές που τους αξίζουν.

Φίλοι μου,

Μαζί πετύχαμε πολλά. Μπορούμε ακόμα περισσότερα. Ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα είναι ο εγγυητής της αταλάντευτης θέσης για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, της θωράκισης της οικονομίας μας έναντι της κρίσης, της εδραίωσης του κοινωνικού μοντέλου του κράτους.

Στις 22 Μαϊου, οι πολίτες θα πάρουν μια σημαντική απόφαση: Ποιούς αντιπροσώπους του θέλουν να υπερασπιστούν με τον καλύτερο τρόπο το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας μας, να προωθήσουν πολιτικές που να συγκροτούν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, να θωρακίσουν την εθνική μας κυριαρχία απέναντι σε ξένες επιβουλές.

Σε μια εποχή κρίσιμων διεργασιών στο εθνικό θέμα και διεθνούς οικονομικής κρίσης, οι επερχόμενες Εκλογές είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουμε οι πολίτες να μιλήσουμε ελεύθερα και αδέσμευτα.

Γι' αυτό, αγαπητοί φίλοι, απ' όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχεστε, σκεφθείτε καθαρά και αποφάσιστε υπεύθυνα. Για να δικαιωθούν οι θυσίες μας όλα αυτά τα χρόνια, για να ακουστεί καθαρά η φωνή του πολίτη που ανησυχεί για τον τόπο του. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε ανενεργοί.

Μην αφήσετε τις κατακτήσεις σας να χαθούν. Αξιοποίησε αυτή σας τη δύναμη για να στείλετε ξεκάθαρο μήνυμα για λύση στο πολιτικό μας πρόβλημα που να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές ελευθερίες και αξίες. Δώστε μου την δύναμη για να συνεισφέρω απο τη θέση μου για ένα ανθρώπινο μοντέλο ανάπτυξης που να συνδυάζει την ευημερία με ισχυρή κοινωνική προστασία.

Η ψήφος σας στις 22 Μαϊου είναι κρίσιμη για την Κύπρο. Θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για ένα πιο ποιοτικό αύριο. Θα καθορίσει σε τι Κύπρο θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση,
Άγγελος Βότσης


Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση:
Δωδεκανήσου 19
3021 Lemesos, Cyprus
Ιστότοπος:

http://angelosvotsis.com
Email:

angelos.votsis@gmail.com